Geplaatst op Geef een reactie

Alleen op reis? Met deze tips worden je single reizen een waar succes!

Tips voor single reizen

Weet jij nog niet wat je aankomende zomer gaat doen of met wie je op vakantie wilt? Misschien moet je maar eens overwegen om alleen op reis te gaan! Solo reizen is tegenwoordig ontiegelijk populair en dat is niet voor niets! Wil je graag in je eentje reizen maar vind je het nogal spannend? Dan hebben wij hieronder 5 tips voor de perfecte single reis!

Wees geen toerist

Probeer juist wanneer je alleen op vakantie gaat zo min mogelijk de toerist uit te hangen. Een van de voordelen van het alleen reizen is dat je niet zo erg opvalt. Zorg dat je geen grote camera om je nek hebt hangen en probeer er als een local uit te zien. Wedden dat je snel contacten legt!

Bereid je goed voor!

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Doe goed research, zodat je op reis niet voor verrassingen komt te staan. Hoe duur is de taxi? Wat is de wisselkoers? Hoeveel betaal je gemiddeld voor een maaltijd? Deze kleine weetjes kunnen je aardig wat centen (en frustratie) besparen!

Goedkoop reizen

Omdat je alleen reist, ben je verschrikkelijk flexibel. Je kunt alles precies plannen zoals jij het wilt. Sommige musea geven op bepaalde dagen gratis toegang en er zijn misschien gratis concerten op bepaalde dagen. Houd hier rekening mee en sla je slag!

Heb je toch wat extra budget nodig? Kijk dan of een lening je kan verder helpen. Maak een persoonlijke lening simulatie en zie zo hoeveel je maandelijkse aflossing bedraagt. Let op, geld lenen kost natuurlijk ook geld.

Ga alleen uit eten

Veel single reizigers vinden het awkward om alleen uit eten te gaan en kiezen daarom voor een snelle hap of roomservice. Ieder zijn ding, maar wist je dat alleen op restaurant gaat heel interessant kan zijn? Je hebt veel meer kans dat bijvoorbeeld een vreemde bij je komt zitten voor een praatje. Ook zal de ober eerder geneigd zijn om even te blijven hangen bij je tafel. Tip: zorg dat je altijd een boek meeneemt wanneer je alleen gaat tafelen, zo heb je altijd een plan B voor het geval er niemand op je afstapt.

Wees niet te streng voor jezelf

Voordeel is dus dat je alles zelf mag bepalen. Wees dus niet te streng voor jezelf. Heb je zin om uit te slapen? Doe dat dan ook gewoon! Alles kan, jij mag beslissen! De vele indrukken die je krijgt tijdens een solo trip kunnen best vermoeiend werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *